Muggen, zandvlooien en andere gekkigheid
Blijf op de hoogte en volg Sandra
24 December 2013 | Aruba, Oranjestad
Toen we 's nachts thuiskwamen hebben we direct de airco aangedaan zodat we in de ochtend een beetje langer door konden slapen. Het is warm hier en met de ramen open word je 's ochtends al vroeg wakker door het verkeer, kippen en honden.
Na ons ontbijt/lunch zijn we lekker naar eagle beach gegaan (dit is vlakbij het grote toeristische gedeelte in Noord) en hebben een hele middag genoten van de zon en de wilde golven. Waar ik trouwens ook mijn zonnebril verloor en half naakt het water uitkwam door de sterke stroming... Fantastisch! Totdat we in de spiegel keken want we waren net bavianen met onze rode billen! Gelukkig hebben we er geen last van gehad. We hebben een lekker kleurtje gekregen en de foundation gaat dan ook gewoon weer de koffer in. Met alleen een beetje mascara zijn we diezelfde avond nog naar de Mojitobar in downtown geweest en ik kan jullie beloven, als je van Mojito's houdt, dat je daar de lekkerste Cubaanse Mojito voorgeschoteld krijgt! Dus pap en mam, daar gaan we zeker nog heen! haha.
Als ik dit trouwens zo teruglees, lijkt het net of ik alleen maar ga stappen en cocktails ga drinken maar dat is niet zo hoor! Zondag was namelijk de grote schoonmaak. Met z'n vijven (Nita, Maud, de twee andere gasten en ik) hebben we zowel huis als terras geveegd, geschrobt en gedweild. Dit horen normaal gesproken geen leuke klusjes te zijn, maar ook dit was Arubaans gezellig. Tussendoor even pauze om samen wat te drinken (je zweet je namelijk dood als je bezig bent) en 's avonds hebben we voor het eerst met z'n allen gegeten en lekker gekletst. Iedereen stelde zichzelf voor het eerst echt open en weten daarom nu ook veel van elkaar. Als je weg bent geweest, voelt het hierdoor ook steeds meer als thuiskomen. Even wat drinken en een praatje maken. Ben blij dat we deze mensen hebben getroffen! Kerst en oud&nieuw gaan we ook samen vieren. Zo hoeft er niemand alleen te zijn :) Ben heel benieuwd hoe dit zal verlopen. We hebben de boodschappen voor de feestdagen gelukkig al binnen, want mennnnnnnn wat is het druk in de stad! Gekkenwerk. We stonden tijdens het verlaten van de parkeerplaats al een kwartier vast en toen moesten we heel Oranjestad nog door met ijs in de kofferbak... hier was dan ook niet heel veel van over toen we thuiskwamen.
Vandaag hebben we trouwens voor het eerst getankt. Gaat ook een beetje anders dan in Nederland. Je moet hier eerst naar binnen gaan om je pompnummer door te geven en een bepaald bedrag te betalen. Vervolgens kun je tanken en als je teveel hebt betaald je wisselgeld weer ophalen. Heel apart! Een positief punt was wel de benzineprijs. Wij hadden een volle tank voor 20 euro. Hadden we dat in Nederland ook maar! Toen ik weg wilde rijden, schreeuwde Maud dat ik linksaf moest slaan zodat we de auto konden uitzuigen en wassen. Ik, als al redelijk ingeburgerde Nederlander, geef een ruk aan het stuur en parkeer als een wilde in de loods. Er stond een mooie emmer met sop en een stofzuiger klaar. Geen hond te bekennen, dus wij beginnen zelf heel dapper schoon te maken. Plots stapt en een veel te brede meneer binnen en vraagt waar we in godsnaam mee bezig zijn... Oeps! Blijkt dat je in het tankstation moet aangeven dat je je auto graag wilt wassen en dan komt er iemand die dat voor je gaat doen. Je mag dat helemaal niet zelf doen! hahah. Ik heb me weer doodgelachen. Ik had ook beter blond kunnen zijn... er zullen nog wel vaker van zulke dingen gebeuren, denk ik.
Voor nu wens ik jullie alvast een heeeeeeele fijne kerst en tot snel weer eens!
Kus,
Sandra
24 December 2013 - 18:21
Ineke:
Leuk die reisverlagen jullie hebben het echt naar je zin zo te Lezen. relaxed lekker zwemmen in lekker warm land hier is het echt pokkeweer vandaag hele dag regen
Fijne kerstdagen in de zon! ! Xx ini -
25 December 2013 - 11:45
Opa/oma:
Als ik het zo lees dan komt er dit jaar van werken niet meer van . Nou ja desnoods blijf je gewoon een maandje langer. Maak maar veel plezier met elkaar. Een heel fijne kerst met elkaar en WERK ze.
Dikke kussen van Opa en Oma. -
28 December 2013 - 00:17
Hee Sannie!!
Als ik dat zo lees hebben jullie het goed naar jullie zin en goed voor mekaar! Ben echt stikjaloers -
28 December 2013 - 00:17
Hee Sannie!!
28 December 2013 - 00:20
Danielle:
Oke dat was zonder drank. Halve tekst weg en wat over was, is dubbel, grrrr
Nou doei dan maar!!
Xx yolo -
31 December 2013 - 18:29
Broer En Mieke:
Hoi San nou er gaat er wel mooi aan toe daar bij jou moi man heb je vast lekker warme kerst gehad met vlooiencocktail?hahaha maar ja je moet wel de cultuur van het land proeven bij ons was het gewoon rollade met ijs na.Al weer de 2de week?Alles gaat snel tegen oud en nieuw rolletjes oliebollen drank en knapperij de hele dag.Maar jij hebt t vast naar je zin jaarwisseling in je tangaslip haha hier is het gebreide onderbroek en ???????.Nou San we wensen jou een goede jaarwisseling toe en alvast heel veel goeds en geluk van de buurn en alvast voor 24u EEN HELE HELE DIKKE SMAKKERD.
GROETJES BROER EN MIEKE
31 December 2013 - 22:58
Hennie Reinders:
Hoi Sandra, wat een mooie verhalen schrijf jij over jullie belevenissen op Aruba. Ik kijk nu al uit naar de volgende anekdotes. Na de muggen en zandvlooien ben ik hele benieuwd of je al hebt kennisgemaakt met de wat groteren felgekleurde reptielen, zoals de leguanen. Die mogen graag om een blaadje sla bedelen tijdens een etentje op een terras. Nou meiden, vanavond gaan jullie de jaarwisseling meemaken op dit mooie eiland. Wordt het een beachparty op een van de mooie bounty-stranden?
Veel plezier en geniet ervan! Een heel mooie start van het nieuwe jaar en een fantastisch 2014 gewenst!
Succes met jullie onderzoek. Groetjes van Hennie.